Home » Inbreng

Beer en Bo maakt gebruik van een paar honderd inbreng-klanten. Met hun kleding kunnen we de winkel prima vullen!

Daarom nemen we geen nieuwe inbreng-klanten meer aan!

Bestaande inbrengklanten mogen een maximaal aantal kledingstukken inbrengen. Voor dameskleding is dat 5 items per keer. Voor kinderkleding maximaal 10 items per keer. Uitzonderingen daargelaten. Bijvoorbeeld als we net een bepaalde maat goed kunnen gebruiken. Zo komt de winkel niet te vol te hangen, en krijgt iedereen de kans om zijn kleding te verkopen.  Geen schoenen, jassen of accessoires. Een leuke hoed mag wel. De kleinste kindermaten (t/m 86/92) nemen we zeer beperkt in. Daar hebben we heel veel voorraad van.

Als uw ingebrachte kleding wordt aangenomen, wordt deze geprijsd en in de winkel gehangen. Als de kleding verkocht wordt krijgt u 40% van de opbrengst. Deze opbrengst kunt u in de winkel besteden of uitbetaald krijgen. Onder de 20 euro kunt u cash in de winkel krijgen. Bedragen boven de 20,- worden alleen per bankoverschrijving uitbetaald. Probeert u uw tegoed op te bouwen zodat we niet elke dag bezig zijn met uitbetalingen! U kunt ook bepaalde kledingstukken aan Beer en Bo verkopen. Dan krijgt u 30% van de verkoopprijs. Om praktische redenen kunt u uw kleding niet terugkrijgen.

Alle kleding die we bij Beer en Bo verkopen wordt gewassen en gestreken. Daarom ruikt onze winkel ook altijd fris! Een deel van de kleding kopen we zelf in en een deel krijgen we via inbreng van particulieren. We hanteren ongeveer 1/3 van de nieuwprijs, afhankelijk van de staat van het kledingstuk. U moet zelf een eerste selectie maken. De kleding moet aan de volgende eisen voldoen, anders kan uw tas niet worden aangenomen.

WEL: Alleen MERKKLEDING (WE of Zara alleen in nieuwstaat), fris, eigentijds, zonder beschadigingen (vlekken, gaatjes, haaltjes), recent gewassen en gestreken en netjes opgevouwen. Als uw kleding niet aan alle eisen voldoet, kunnen we deze niet aannemen.

NIET: verwassen of pillig, gedateerd, non-merk zoals H&M, Primark, Wibra of Terstal (uitzonderingen daargelaten), kleding met grote opdrukken van cartoons, ongewassen, ongestreken, niet fris ruikend, haren van huisdieren.

U kunt de volgende maten inleveren: kindermaten vanaf maat 62 t/m 164 en damesmaten vanaf XS t/m maat 50. Kindermerken waar we erg van houden zijn: 4Funky Flavours, JBC, CKS, Someone,  CarlijnQ, Maxomorra, NoNo, Wild, Name It, Molo, Zara, Belgische merken, Mim-Pi, Scotch R'Belle, Imps&Elfs, KikKid, Like Flo en alles met vrolijke printjes, natuurlijke kleuren en zachte stofjes. U kunt uw tas in de ochtend tussen 10 en 13 uur in de winkel inleveren. Daar wordt de kleding beoordeeld. Op zaterdag kunnen we nieuw ingebrachte kleding niet beoordelen. U kunt uw tas dan alleen achterlaten met een briefje met al uw gegevens. Als uw kleding wordt verkocht bouwt u een tegoed op dat u in de winkel kunt besteden, of uitbetaald kunt krijgen. De kleren die na een aantal weken nog steeds niet verkocht zijn, gaan naar Stichting Mensen in Nood in Harderwijk. Een stichting voor mensen die het financieel moeilijk hebben maar buiten de voedselbank vallen. Om praktische redenen kunt u uw kleding niet terug krijgen. Uitzonderingen daar gelaten, als het bijvoorbeeld om een uniek of kostbaar item gaat. Soms hebben we een inbreng-stop. Dan is er veel kleding ingeleverd en voorlopig geen plek om nieuwe kleding op te hangen. Dan kan het zijn dat we uw tas niet aannemen. 

Belangrijk om te weten: na een jaar vervalt uw opgebouwde tegoed. U kunt deze dan niet meer besteden of uitbetaald krijgen. Dus: items die een jaar geleden zijn verkocht en nog steeds niet zijn uitbetaald, worden uit het systeem gehaald. De opbrengst hiervan wordt dan 100% van Beer en Bo. 

Beer en Bo is niet verantwoordelijk voor gestolen, beschadigde of zoekgeraakte items. Wij doen uiteraard onze uiterste best om uw spullen met zorg te behandelen.